Saturday, May 19, 2012

Rindu Part1 : Suhaili Mustafa

cerita kali ni berkisah kan rindu.. mybe bersambung sambung sebab ramai yang aku rindu kan. now musim rindu so buat post tentang rindu. dah setengah tahun aku berada di negeri orang. kawasan orang. tempat orang. dan banyak orang orang lagi la.. ok lets start the story about them.. #AMARAN. sediakan 10kotak tisu


Suhaili Mustafa nama diberi.. 
saiz badan yang agak ketot menjadi tempat setia dipeluk.
bergaduh hari hari sentiasa tersemat dihati..
kalau dah geram mula la kepala diketuk.

ok bukan senang aku nak karang pantun ni taw. terharu cepat sue.. ehem ehemm! aku rindu kau bunguk! kau sedar tak yang kita dah jauh sekarang..? kau sedar tak yang sekarang dah takada aku backup kau bila kau tidur masa Sejarah..? kau sedar tak yang aku dah tak selalu peluk kau dari tepi..? kau sedar tak aku dah tak selalu kacau kau tengah rajin buat homework dalam kelas..? kau sedar tak yang aku dah tak manja manja and gedik gedik dengan kau bila kita cerita pasal lelaki yang kita admire..? kau sedar tak yang kita dah tak berkumpul berdua then bincang pasal kawan kita yang buat hal tibatiba..? kau sedar tak yang aku dah tak cari kau then luahkan perasaan and nanges depan kau sebab lelaki..? kau sedar tak yang kau dah lama tak gelakkan aku and kata aku bodoh sebab nanges sebab lelaki then last last kau pun nanges sekali dengan aku..? kau sedar tak yang aku dah lama tak kenakan kau..? kau sedar tak yang kau dah lama tak bagi nasihat dekat aku..? kau sedar tak yang aku dah lama tak merepek tiba tiba dekat kau..? kau sedar tak kita dah lama tak gaduh..? kau sedar tak yang aku dah tak suap makanan macam dulu aku selalu suap roti cheese gula dekat kau then kau pilih yang banyak cheese je..? kau sedar tak aku dah tak cubit pipi kau yang comey tu sekarang..? kau sedar tak yang kita dah lama tak tawaf sekolah sama sama then usha admire kita..? kau sedar tak aku dah lama tak bincang dengan kau pasal Math..? kau sedar tak kita dah tak selalu buat member member kita jealous dengan keakraban kita..? kau sedar tak yang aku dah tak backup kau bila ada orang cari gaduh dengan kau..? kau sedar tak yang aku dah pindah jauhhhhhhh dari kau..? kau sedar tak yang aku dah takada kalau kau datang sekolah sekarang ni..? kau sedar tak yang aku dah tak belanja kau and yang lain makan dekat kantin..? kau sedar tak kau dah lama tak cubit and gigit lengan aku sebab kau nak lepaskan geram..? kau sedar tak yang aku dah takada dalam kelas dengan kau sekarang..? kau sedar tak yang kita dah setengah tahun tak jumpa..? kau sedar tak semua tu sue... aku rindu setiap moment tu sue.. aku rindu! bila aku belajar or exam Math.. aku akan sentiasa teringat kau ada dekat sebelah aku meskipun sebelah aku tu kawan baru aku.. aku selalu baring dekat bahu dia sebab aku rindu kau..tapi aku diam. aku dah tak tahu nak luahkan macamana sue.. kita la yang paling banyak gaduh right..? but lama lama..kita jugak la yang paling rapat sampai semua orang jealous.. kenapa kita jauh sekarang, sue? aku rindu nak tengok kau sebelum kau balik merempit dengan mak kau. aku rindu kau.. kau tahu tak kita dah tak boleh buat semua yang dekat atas ni.. nanti aku balik, kau orang first peluk aku kan. k tu janji aku and aku akan tunaikan. aku akan lari kalau orang jumpa aku.. hahahaa supaya dorang tak boleh peluk aku sebelum kau peluk aku. k cung! last sekali sue.. simple je dan aku selalu cakap dekat kau tiba tiba bila aku nak cakap.. dulu la.. AKU SAYANG KAU, SUE! always Amoy SueMyra :')

Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Guru!

ok salam semua.. harini hari guru kan? ewahhh so untuk semua guru guru yang pernah mengajar budak nakal ni.. saya ucapkan selamat hari raya.. *krikk krikkk (bunyi cengkerik) ehhh silap.. SELAMAT HARI GURU!!! heheheee jutaan terima kasih sebab banyak membantu saya dalam pelajaran dan tentang kehidupan.. sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang cikgu cikgu semua. meh kiss sikit.. *muah muah muah.. (laga pipi ala ala Mak Jemah)

first sekali nak cerita.. ok aku rindu moment dekat sekolah lama.. sekolah lamaku.. kau la syurga kedua bagiku! hmm.. sedih jokk! tadi datang sekolah dengan semangat sebab nak jadi fotografer kan.. then sebelum tu kami kena duduk dalam kelas dulu sebab cikgu cikgu meeting tergempar! OMG! hahahaaa tak gempak mana pun.. then kami nyanyi dalam kelas. dah macam konsert. aku jadi perakam la apa lagi kan.. HAHA!

then masa pergi makmal.. kelas 4 Alamanda (my awesome class) dengan kelas 5 Alamanda boleh dengar siaran langsung sambutan hari guru dekat KL. but tak jadi.. bla bla blaa.. voring dan panas! HOT! walaupun dah pasang aircond sebab apaa? tah! hish! hahahahaa... panas ulur hati jee... hahahahaa

hmm.. mesti dekat sekolah lama tengah syiokk tengok persembahan kan? lagi lagi persembahan 1Malaysia. ewahhh aku suka yang india buat persembahan.. meloncat loncat. macam filem hindustan. tralalalaaa.. indek indekk.. HAHA! ok memang syiokk and aku rasa nak terbang balik sekolah tu je tadi. sedih rindu nak tawaf satu sekolah dengan gang.. ambik gambar dengan cikgu cikgu. argghhhh!!! BENCI SEMUA NI!!! :'(

Perbezaan Suasana 2011 and 2012..

2011 yang tinggal kenangan.. :(

2012 yang dialami tadi.. -..-


ok now nak nanges bila tengok gambar ni.. korang.... aku rindu rindu rindu sangat dekat korang.. k jujur now aku tengah taip ni aku nanges sambil dengar lagu Kenangan Terindah. takada yang terindah dari korang.. kita gaduh... dari form1.. macam macam berlaku.. masing masing jealous bila ada diantara kita ada kawan baik lain.. bila aku ingat.. aku rindu semua tu.. sebab jealous kan tanda nya sayang.. masing masing ego dan sebenarnya dalam hati sayang sangat... korang..... kenapa kita jauh sekarang.. kenapa??? aku tak boleh jauh dari korang.. aku kadang kuat.. kadang tak kuat.. aku akan sentiasa kuat bila korang ada dengan aku. macamna aku tak rindu korang.. pergi tandas pun dua orang mintak kebenaran cikgu then dalam kelas automatik hilang lagi lima. kalau pergi bilik guru ke.. mesti kita yang buat bising.. dalam kelas.. macamana kelas tu tak bising sebab dah la mulut kita ni banyak, then masing masing duduk penjuru lain lain.. nahhhh.. perhubungan jarak jauh tu.. heheheee... kalau salah sorang tak datang, mula la semua buat muka taik kan.. then esok terus tanya asal tak datang.. kalau yang alasan malas datang, mula la kena maki hamun. hahahaa.. korang.. kalau dulu aku sedih putus cinta.. korang akan berkumpul and pujuk aku... then marah aku sebab nanges sebab lelaki la.. then lama lama semua nanges sekali.. comey kan kita dulu.. but now.. dekat sekolah aku berteman kan buku conteng je.. kalau aku geram or sedih or happy.. kongsi dengan tu jela.. dekat sekolah aku bajet kuat. aku taknak dorang fikir aku bukan bukan.. yela.. aku kan pelajar baru.. dorang tak kenal sangat aku macam korang kenal.. then kalau rehat.. kantin akan paling bising dekat belakang sebab tu la tempat berkumpulnya kita kan.. masa tu gelak macam setang semua ada...pastu mula la mata mata usha usha muka tak puas hati.. then gaduh tempat duduk dekat kantin dengan gang lain.. pehhh menyirap wa dohhh.. mana boleh! mata sperow aku bagi.. nasib tak bagi mata juling.. heheheheee aku rindu semua tu.. nanti aku balik, aku taknak sesaat pun kita diam. aku nak bercakap je... kalau boleh aku nak kita berkumpul bape hari then tidur makan lepak mandi sungai bla bla blaaaa.. ok set! rindu korang SEKIYMA.. :')

Saturday, May 05, 2012

Siapa kata Form 4 HONEYMOON?

salam semua. sihat? wahh sekarang semua tengah sibuk exam right. apa EXAM? sama la.. aku dah tiga hari exam.. macam biasa Bahasa Melayu. for the first time aku tulis 750 patah perkataan. dalam dua karangan BM ni la. hahahaa macam lawak pun ada. sebab aku ni tak la pandai sangat karang ayat ni. dulu masa UPSR pun aku dapat B for the karangan. tapi yang peliknya karangan Bahasa Cina aku masa UPSR pas. haaa?? yela..mybe sebab ayat aku ni macam keling ke cina cinaan sikit kan. tu la aku pas. macam apa je.. HAHA!

then karangan BI pulak. pehhhh yang essay first tu ok lagi. buat laporan. yang essay lagi satu tu tahu berapa? 350 patah perkataan. mencanak aku nak mengarang! HAHA! lepas buat laporan tu, aku relax 20minit. aku conteng conteng kertas. yela.. idea entah kemana. hilang blank terus. tak tahu mahu buat apa. then menconteng macam budak budak la kan. aku tulis Superman la.. SEPET la.. kihkihkih mengong je. then akhirnya aku karang jugak. tapi aku rasa aku la paling sikit karang. tahu berapa? 170 patah perkataan je. ibu aku mesti bangga ada anak macam aku! habis la~

math?? ni lagi satu. maknyah ehhhh.. susah kepala dongga! paper 2 la.. gila. aku main hentam je yang mana aku tahu. yang tak tahu.. say goodbye la kan. yela.. dah langsung tak ingat. takkan nak tulis dekat tempat jawapan tu, "saya lupa formula" nak mati? mampuh kena tusyen dengan cikgu nanti. HAHA! then paper 1 ok lagi la.. sebab ada jawapan diberi kan. kalau tak tahu.. main tembak je la. itu yang paling aku suka. kihkihkih~ sejarah pulak. baru kertas 1. dah macam babun aku menjawab. gila la! tak tahu la essay sejarah pulak. mak aihhhh! mati mati mati~

ok sekarang aku dah kurang post blog. dah tak ada mood nak berblogging. kenapa? entah la labu. aku pun tak tahu.. mybe sebab buzy sangat kot form4 ni. maklum la..10 subjek kena belajar kan. eh tapi kenapa dulu ramai yang aku dengar..dorang kata form4 is HONEYMOON. aku pun macam excited sikit la kan. padahal...mung tak tahu gapo kami budak form4 belajar. bagai nak mati tahu tak. HAHA! pape pun enjoy la jugak. kurang bebanan exam besar. macam tahun lepas PMR kan.. so tahun ni kasi rehat minda. banyak buzy kan diri dengan jadi fotografer. memang syiokkk.. ok la.. salam semua :)

sumpah gambar ni shomell! k jealous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...