Monday, November 17, 2014

Semester 2 sudah...

salam semua. nak habaq ni... alhamdulillah.. dah masuk sem 2 menjadi anak suluh budiman ni. hehehe macam excited and seram pun ada. maklumlah nanti jumpa lecturer baru tah ok ke tah.. garang ke biasa je.. adoiiii.. berdebar pulak deh. apa apa pun memang semangat nak lagi yang terbaik tu memang lah sangat berkobar kobar. result pun macam emmm emmm biasa je...... tah la.. tak tau nak kata macamna.. my bad.... huhuhu takpelah redha jelah kan. k lah nak tidur. esok kelas lagi... hehehee selamat kembali semua rakan seperjuangan. aumm lebiu muah muah.

 ekceli nak flip skirt tu.. tapi tak jadi....... T,T

Sunday, November 09, 2014

Nukilan Hati: Hati

Hati,
cuma indah khabar dari rupa,
rupa selalunya permulaan penipuan,
penipuan cerita itu ini siapa pun takkan tahu,
tahu heboh sana sini kata bahagia,
bahagia betul ke tidak pun tak tahu ceritanya.

Hati,
lumrah kalau pedih,
pedih akibat rasa yang pelik,
pelik yang berdarah akibat dia,
dia yang kejam sumpah jahanam dunia akhirat.

Hati,
mereka berani kata,
kata yang penuh propa,
propa bulan bintang entah mana indah mana palsu,
palsu disebabkan hati yang dah lama mati dunia.

Hati,
bahagia sedih tak perlu uji atau kaji,
kaji itu ini hati sendiri yang mati,
mati hati dunia pun gelita gelap,
gelap hati apa pun tak boleh nak buat akhirnya.


Friday's sunnah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...