Saturday, December 19, 2015

Alkisah SnA: Honeymoon 1.0

assalammualaikum.. alhamdulillah.. dapat jugak post something untuk blog. hehehee sebab dah agak busy sekarang. internet dekat homestay ni pulak haremmmm tak dapat. so dah alang ada internet ni kita ceghita pasal Honeymoon 1.0 la kan sebab baru je selesai sesi berbulan madu tu. 17 sampai 19 Disember. Khamis ke Johor terus p Hello Kitty Town. then lepas tu terus pecut ke Melaka. Hotel yang ala ala Hello Kitty jugak heheheh tapi sayang tak dapat tidur dalam bilik Hello Kitty. sebab sampai lewat and dapat bilik biasa but comel jugak. then tidur satu malam. esoknya jalan Melaka sat then terus ke PD. check in di Hotel Lexis Hibiscus Port Dickson. haaaaaaa besarrrrrrrrrrrrrr sangat biliknya tuuuuuu..k dah.. hehehee tak ceghita banyak kot. kita post gambar jela k. hehehehe... selamat mencuci mata...

DAY 1 - Home to Hello Kitty Town, Johor to Melaka


















DAY 2 - Melaka to Port Dickson

ambik gambar je mampuuuuuuu..










DAY 1 - Port Dickson to Home


 photoshoot gambar kawin sendiri hahahahahaa
balikkkkkkkkkkk.....

Saturday, November 28, 2015

Alkisah SnA: Majlis Pernikahan dan Walimatulurus Syafiq Amira

alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah... sah sudah diri ni menjadi isteri kepada Syafiq Atsari. syukur ke hadrat Ilahi atas segala urusan yang telah dipermudahkan olehNya. perjalanan kenduri segalanya berjalan dengan lancar. alhamdulillah.... terima kasih kepada semua ahli keluarga yang berpenat lelah bantu menguruskan majlis. dan kepada para tetamu yang hadir.. terima kasih.... hanya Allah sahaja yang dapat membalas segalanya. in shaa Allah.. ok kita post gambar jela k.... penat kenduri tadi tak habis lagi ni hehee.. selamat mencuci mata....

MAJLIS PERNIKAHAN 27 NOVEMBER 2015







MAJLIS WALIMATULURUS 28 NOVEMBER 2015










Tuesday, October 27, 2015

Alkisah SnA: Sebulan Lagi Bujang Senang Tralalaaa

assalammualaikum.. alhamdulillah.. syukur.. masih dipinjamkan nyawa untuk bernafas.. alhamdulillah.. majlis semakin dekat dah.. tinggal 30 hari je lagi untuk persediaan. alhamdulillah.. buat masa sekarang persediaan kenduri dah selesai. cuma sekarang dalam proses terakhir ialah proses menjemput para tetamu.. heheheheheheeeeee rasa nak senyummmmmmm je... berdebar tu haish.. kental juga hati ni.. masih juga tak berapa nak berdebar.. ni la mira hahaha.. kita cool... kita relax.. in shaa Allah perancangan Allah itu paling indah.. ok lah... itu sahaja nak bagitahu.. tak lupa juga pada mereka yang tak lupa untuk mendoakan kami.. mendoakan majlis berjalan dengan lancar sebelum dan selepas perkahwinan kami.. mendoakan hubungan kami bahagia dunia akhirat.. in shaa Allah.. hanya Allah sahaja yang dapat membalas..... 


Saturday, October 17, 2015

Adik dah konvo, Kakaknya bila lagi..

assalammualaikum.. alhamdulillah syukur.. my baby boy growing up up up sangat terlebih up dah ni.. hehehe dah hampir kemuncak tamat sekolah. 14 hari lagi spm.. so hari ni afi konvo. aku dengan abang ijan wakil ibu ayah p majlis graduasi afi dekat sekolah. ibu ayah otw balik hari ni dari kampung. tak habis lagi spm dah konvo... huntunglah kan.... hahahaha aku ni.... masa tadika dulu penah la.. hahaha ni tunggu diploma tahun depan konvo.. in shaa Allah.. mudah mudahan dipermudahkan segalanya.. so tadi budak spm and pelajar stpm sekali konvo.. batch aku dulu. sebab sebelum masuk upsi dulu sempat form 6 sebulan. tak sangka dorang dah konvo tadi... hehehee kalau tak sama sama la ye.. takpelah.. aku jadi tukang ambik gambar korang naik stage pun cukuplah kan.. so itu jela cerita hari ni.. anddddddddd kad kawin, banting, banner and penunjuk arah dah siap hehehee.. tak sabar nak pegang kad kawin sendiri.. hehehee ok la..... tataaa.... assalammualaikum...



ni Wei Ying my baby girl. kami kawan baik dari darjah 1 sampailah darjah 6. Wei Ying ni idola masa sekolah cina dulu. dia pandaiiii sangat sangat. suka dekat dengan dia. bila tak faham terus tanya dia. kalau tengah tunggu turn nak baca text ke apa.. mesti tanya dia macamna baca semua la.. tak pernah kedekut ilmu. tak penah mengeluh ajar aku yang brrrrrr manyak susah nak ingat.. hahahaa kalau malam pulak kan.. mesti dia akan call atau aku call dia.. antara aku tanya macamana nak buat kerja sekolah atau pun dia akan ingatkan esok ada ujian tulisan ke apa... dan tadi dia konvo untuk stpm. dan dapat anugerah jugak. Tahniah Wei Ying. always support and love you.


 ok ni pulak dengan Ifa. kami kenal dari zaman sekolah menengah lagi walaupun berlainan sekolah. tapi kira satu kawasan jugak la. kenal gitu gitu je.. then masuk form 6. berjumpalah kami.. still lagi tak rapat.. sebab dia kelas sebelah dan aku kelas lagi satu. tapiiiii since aku pindah upsi... terus kami rapat hahahaha lepas keluar baru rapat.. dan hingga lah saat ni.. tahniah juga Ifa sayang.. good luck stpm k.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...