Saturday, January 10, 2015

Misi Bantuan di Titiwangsa

salam semua. alhamdulillah hari ni group sukarelawan berjaya mencapai objektif aktiviti hari ni iaitu menjadi sukarelawan di pusat pengumpulan sumbangan untuk mangsa banjir. kali ni di Taman Tasik Titiwangsa. alhamdulillah... syukur...... cuaca yang baik.. keadaan yang terkawal.. ahli yang beri kerjasama.. alhamdulillah.. terima kasih semua.. terima kasih banyak... ahli kumpulan yang sangat memahami dan ada yang caring.. mana tak nya.. hari ni genap 4 hari aku demam tak baik baik.. makan sikit rasa nak muntttttt.... makan je mula la perut rasa meragam banyak ragam sungguh my baby tummy ni..



then ahli semua suruh aku jaga beg je.... tak best tau.. tapi memandangkan aku tengah tak sihat.. duduk jela.. kadang macam nak pitam.. sengsorang layan perasaan hahahaha.. tengok ahli lain bersungguh buat kerja.. rasa sebak weh... kebanyakkan nya baru hari ni jumpa... semuanya alhamdulillah.... tak terkata kerjasama yang dorang bagi.. dan ada juga yang panggil aku 'kakak'... aduh.... adik adik sem 1 ni... aku sama umur jela dengan korang.. hahahahaa cuma aku sem 2.. bila dorang panggil aku 'kakak' je...aku start la blur.. hahahaa tapi senyum jela... pun boleh korang ni... 


and and sempat juga merasa naik kereta kuda... weee tengah tengah feeling kawin nanti naik kereta kuda...sekali kuda belakang dah dekat je dengan aku... hahahaha nasib tak jatuh tepi... serious weh.. mata kuda tu fokus pandang aku macam nak sodok je... bapak ar... seram weh... hahahahaa pape pun satu pengalaman baru dapat hari ni walaupun kejap je.. nasib singgit je.. heheheh nanti nak lagi la... apa apa pun..tahniah semua. hingga kita berjumpa lagi.. in shaa Allah lepas ni ada kem untuk group kita ni... group apa.....ha....belum rasmi lagi.. nanti dah berdaftar.. baru boleh mention. sayang korang semua. terima kasih semuaaaaa....


Monday, January 05, 2015

HAPPY 19TH BIRTHDAY CAHAYA KEKUATAN PUTERI

salam semua. alhamdulillah.. 5.1.15 telah menutup tirai dan bermula lah kehidupan seterusnya aku bergelar gadis 19 tahun. hahahaa cantik pulak tarikh befday tahun ni. dan dan dan tak lupa juga hari ni juga genap 3 tahun birthday blog yayang aku ni aummmm.. hehehee alhamdulillah.. tak sangka dah besar dah aku ni. kihkihkih macam tak percaya pun ada.. sebabkan perangai ha... aduhhhh tak macam 19 tahun. suara pun still aduhhhh... hahahaa siapa yang pernah dengar dia tau lah suara aku macamna kan. takpelah.... HAPPY BORNDAY FOR ME lalalalaa.. ok untuk hari ni aja tiga kali prank aku kena dengan budak rumah... aduhhh lemah.. ingat tepat pukul 12 tu je.. upernya penutup hari ni pun kena... k cerita satu satu lah k.. hahahaha

pagi pegi kelas pakai dress akak bagi.. hehehee hadiah awal.

ok first nya... prank yang akan kena oleh semua rakyat jelata dalam rumah ni.. hahahaa biasanya aku yang jadi kepala nya.. tapi kali ni redha jela... hahahaa yang ngek nya aku tak dapat tangkap langsung weh... hebat....siap korang ye... masa lagi 2 minit nak tepat pukul 12 pagi.. dah sedia dah tangan ni nak post dekat fb la katanya... sekali... tepat nak tekan post tu blackout rumah. aik. tak bagitahu pun pihak rumah nak blackout tetiba.. kwangsam gila... dah la aku ni tak suka gelap gelap tetiba ni... hahahaha pahtu Jannah pun kata lah... suruh semua duk depan ruang tamu.. aku pun menekan lah cari touchlight dekat phone... tekan sekali p lah depan.. semua ada depan.. cuma Amy je takdak sebab dia tetiba kata nak p beli topap.. aku tengah layan phone masa tu, tu yang tak fokus sangat masa dia keluar... aku pun cari lah rumah lampu tu... tengah dok usha usha...sekali kau Amy buka pintu bilik dia... tuang atas kepala aku sejenis cecair.. mak aiiiiiiii.... pe benda ni weh.... macam biasa aku akan blur sekejap... tengok semua dah jauh dari aku.. pahtu nyanyi lagu befday... bau dia mak aii..... ya ampun busuk gila... resepinya tepung jagung plus telur plus tepung plus budu. erghhhhhhh... tobat busuk gila. pahtu main kejar kejar la semua... semua kunci bilik tak bagi aku masuk. dah tak tahan nak muntah bau benda tu... aku ambik baju dekat ampaian..pahtu mandi... pandai dorang.. buh siap siap towel aku dekat tandas. hahahaha mandi basuh semua... habis semua baru dorang buka pintu bilik.... apa lagi... sorang sorang kena geletek... nakal ye... hahahaha

pahtu prank kedua ni serious paling tak sangka... macam biasa p kelas pagi tu.. habis kelas... aku stay sat bincang something.. sekali.... Amy melulu datang dekat sebelah aku pahtu panggil 'Mira..Mira..' aku pun pandang lah.. sekali dia spray dengan spray buih tu.. ya ampun... berlari aku keluar kelas.. satu kelas gelak.. berkejaran lah kami dekat fakulti sebab Amy nak spray jugak benda alah tu.... errr seram betul Amy ni.. seteruk teruk dia buat.. hahaha sebab dia tahu lepas ni dia kena.. hahahah siap kauuuu...





terima kasih Ibu buatkan kek cheese feberet Mira... Terima kasihhhhhh MUAAAAAAHHHHHH....pahtu prank terakhir.. malam tadi aku ada meeting dekat kampus baru.. so memang dah plan nak makan sesama dekat luar dengan budak rumah semua... tak habis dorang suruh balik masa tengah... memandangkan dah pukul 11 lebih.. Limin pun hantar aku balik.... terus p restoran.. tengok tinggal dorang berempat je tunggu aku... so tak ada mood nak makan.. minum je.. tetiba Amy blah macam tu je.. dorang kata dia gaduh dengan bf.. aku pun memang takdak mood sampai tak tahan nangis jugak lah... then balik... Kak Anne kata nak ambik barang dengan kawan dia dekat blok B. aku and Jannah ikut jela... lama juga nunggu nya.. pahtu dia kata dekat belakang blok. aku ikut jela... sampai je belakang blok... bushhhhhhhhh.... kena balik sejenis air yang bau apa tah... tak busuk macam first tu la... dorang kata resepi nya nescafe and oren.. aduhhh habis belengas satu badan.. kejar kejar la kami sebab Amy nak baling tepung.. hahaha sekali ada sorang tu datang bawak kek Hello Kitty bak hangggg... hahahahaha nangis wehhhh.. comey gila........thanks.. hahahaha pandai ye plan dengan dorang semua.. pahtu aku naik mandi and turun balik makan kek sesama dengan budak rumah semua.. 



habis dah... hahaha k lah.. mengantuk dah.... Alhamdulillah... khas untuk semua yang bersusah payah untuk befday aku... terima kasih tak terhingga.. termasuk semua yang wish tak kira di mana korang wish.. terima kasih untuk doa doa kalian... terima kasih semua yang bagi hadiahhhhh.. terima kasihhhhh.... Allah sahaja dapat membalas semua tu... k selamat malam.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...