Thursday, August 27, 2015

Siapa kata dah masuk U tak boleh lawatan ke Petrosains? hahahaa

assalammualaikum... alhamdulillah.. lawatan tadi pergi Petrosains berjalan dengan lancar macam yang dirancang. hahahaha gila kauuuuu.. dah berkurun tak jalan jalan.. sebab penuh dengan assignment.. akhirnya pegi tempat budak budak.. haa takyah lah bayangkan perangai kami tu macamana.. sumpah weh lega.. and happy gila semua... ada yang first time masuk and ada yang masuk masa budak budak dulu termasuk lah aku... paling excited tu yang naik kapal masa ke hadapan ke apa tah bulat ni.. hahahahaha tu je best... then masuk dalam pun banyak tempat baru... haa harga ok la tak mahal.. kalau dewasa ada ic rm 15 and kami ada kad pelajar dapat diskaun jadi rm 12 berapa tah... hahahaa 


so berjalan lah dekat dalam tu.. keje aku macam biasa jadi fotografer jugak.. hehehe so memang kena banyak bergerak la kan citernya... kehulur kehilir jadinya. nasib pakai seluar... thennnn... eh macam macam lah.. so korang yang dah besar still tak penah pegi tu better pegilah.. dapat jugak merasa... ramai je orang dewasa pegi... dan yang pasti T-Rax yang duk nyanyi bila masuk pintu tu panjang umur weh.. hahahahaaa serious dari aku 4 tahun tu.. sekarang dah 19 tahun... still macam dulu.. awet muda sungguh.. cayalah... so macam biasa... ni lah gambar gambarnya.. selamat menjeleskan diri hahahaha



 haaa ni la T-Rax tu hahahahaha gagah perkasa lagi tauuuu

 sesi sesi pembinaan oleh Amy hahaha muka je lebih hahahaha excited sangat tu

 gaya je lebih ketua program ni.. padahal main tepis je pung.. 


 ni la pensyarah kami untuk tiga subjek sem ni.. hahaha terima kasih untuk semuanya Madam Intan. good luck sambung belajar nanti dan jangan lupa kami... dan berhuhu..

dan sekian dari saya.... hahahahaaa

Tuesday, August 25, 2015

Akikah Olok-Olok

assalammualaikum.. alhamdulillah.. siap dah semua assignment kumpulan untuk sem 4 ni. dan hari ni berjalannya Majlis Akikah untuk subjek Pendidikan Islam Awal Kanak-Kanak.. walaupun secara olok-olok tapi kami buat semua macam betul. yang nampakkan olok olok just sebab benda ni je...


nampak kan.. hahahaha ai tak tipu yuolls tauuu.. tapi memang aku tabik la dengan hasil kerjasama dorang yang menyiapkan semua ni sampai jadi selawa dan seindah sespecial macamni.. aku rasa masa aku dulu pun tak macam ni tau.. ni kan pulak anak patung tak bernyawa ni buat sampai macamni... kanot arrr.. jeles tau dakkkk.. hahaha k lah penat jadi fotografer tadi.. so gambar jela ai siapkan untuk semua para penontonnnnnnn hahahaha... selamat malammmmm


 ni lah kami ahli ahli apartment sri harmoni. hahahaa setia hingga habis belajar tak pernah duduk kolej. kahkahkah jiran tetangga ni...

and perkenalkan my miraras. kami bukan kongsi mak ayah k.. but kongsi nama Amira. aummm hahahahaa


ni mak ayah baby tu hahahahahahahahahaaa takleh bla muka tu..

 dan satu kelassssssss...

 baby.. Mama dah siap dah tunggu kamu lahir je ni... hehehehee aippp maluuuuuuu

dan sebenarnya dah jatuh cinta dengan bebear niiiii.... sampai ketemu lagiiiiii huhuhu sebab orang punya so kita berhuhu kembali..

Thursday, August 20, 2015

Alkisah SnA: 99 hari lagi dah bermula..

Assalammualaikum.. Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah... itu je mampu nak ucap sekarang ni. genap tinggal 99 hari lagi.... Ibu Ayah bagi jawapan setuju dan restu untuk hubungan ni. dan...... malam ni juga nak dikatakan ada majlis yassin and tahlil buat dekat rumah asalnya untuk Afi tu nak spm. tapi.... kebetulan hari ni juga Ibu Ayah setuju selepas berdas das 'tembak' pasal nak kahwin muda ni. yela.... 19 tahun..... berkawan kawan pun tak lama.. bercinta tu jauh sekali.... Ibu Ayah tak pernah lepas p mana mana.. selalu depan mata... sampailah sekarang... tambah pulak paling manja antara adik beradik.. mana tak Ibu Ayah risau..... tiba tiba kata nak kawin muda. semuda ni..... dan aku sendiri tak jangka seberani ni diri ni..... atas segala usaha memohon dekat Allah.. solat sunat.... semuanya dah terjawab. Alhamdulillah.... moga segalanya dipermudahkan sebelum dan selepas perkahwinan ni..

Wednesday, August 12, 2015

27 Syawal

assalammualaikum.. tak lama lagi Syawal akan menutup tirai. habislah sebulan beraya yang tak berapa nak raya. hahaha.. so nak kata sekarang busy tahap apatah tak tau la sampai satu hari 3 4 presentation sekali. nampak tak.. haaaaa.. so jangan kata muka ni terurus ke tak ye.. tapi paling bestnya semalam la.. present tarian.. kami pilih tarian sumanzau dari Sabah. lagu sayang kinabalu and anak kampung. best gila ar.. meriah.. 


hehehe so dalam kesibukan kuliah.. nak buat something yang bagi semangat sikit nak kuliah kan......and alang alang untuk hashtagtabungkahwin tauuuu uolls... hahahahaa jumpa la peluang berbisnes, bisnes roti. tiga jenis je.. mini pizza, chicken floss and roti kacang merah. memang sedap gila la dengan lembutnya.. aduhhhh.. lemah betul kalau roti sedap ni. so sambil aku jual sambil aku pun beli dekat aku sendiri. senang nampak.. takyah pening pening nak makan apa.. hahahaha.. so far alhamdulillah tadi habis dalam kelas. katanya nak bantu hashtagtabungkahwin wa tu hahahaa.. esok restock lagi.. sebab ada ramai yang tak dapat beli lagi... hahaha sabar ye semua... esok kita berjual beli lagi. ok lah.. nak sambung buat penulisan ilmiah ni... limiah sangatttttt... aduhhh.......


tunggu suami jatuh dari langit... hahahahaa kuangsam betul classmate ni.. hahahaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...