Tuesday, August 05, 2014

'Selamat Pagi, Cikgu Mira'

assalammualaikum.. hari ni nak story pengalaman pertama dipanggil Cikgu. ini lah saat saat yang dah lama dinanti nantikan dan diimpi impikan dari kecik. maklumlah darah pendidik tu menggelegak suka sangat tengok Cikgu Cikgu mengajar. kami satu group diberi tugasan untuk buat satu jadual yang dipanggil Carta Ganjaran. lebih kepada kalau budak tu berperangai positif akan diberi ganjaran contohnya pelekat katun katun dekat carta tu. 

hari first, 21.7.2014 pegi dengan first time jugak drive kereta sendiri. manual pulak tu. memang hahahahahahaa macam mayat hidup je groupmate lain. diammmm terkaku..memang lemah ar bawak manual ni. syukurlah lulus masa jpj. tapi kali ni bawak macam hape je.. hahahaa sampai Kak Anne kata 'hang ni mira..pandai bawak ke tak.. akak nak balik raya ni..' hahahaa masa tu tergelak tak tahan weh...

termati enjin tu jangan tanya lah berapa kali. tak terkira. hahaha sampai kena hon tau tak. bapak malu.. hahaha pahtu termati dekat pintu timur UPSI. pahtu bas pulak baru sampai.. memang ramai ar time tu. adoiiiii malu ni sampai Jannah tunduk bawah dashboard ar citernya. hahahaa memang serious malu gila masa tu.. nak cerita lawak ke tak tu sampai sekarang tengah menaip pun tergelak lagi. hahahahahaa


banyak tadika jugak kami p.. ada yang ada cikgu pratikum la.. so kami p sampai ke Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang. 8km dari Tanjung Malim. kalau cerita memang kami jela paling jauh. hahahahaa Alhamdulillah kami dilayan baik oleh pihak tadika. terima kasih banyak banyak. maklumlah first time weh.. muka semua blur blur gabra.. hahaha then kami ambik 10orang pelajar je. semuanya 5 tahun. dan start lah sesi perkenalan. malu malu je dorang. yang lelaki jangan cakap.. tunduk malu je.. adoiiii comey la korang ni..


then habislah satu hari bersama dorang. kami kena datang kali kedua memandangkan nak raya dorang ada aktiviti lain. so kami decided datang lepas cuti raya. alahaiiii lama gila bila tunggu. sebab dorang best sangat. lama lama boleh bagi kerjasama. macamni hari hari rasa nak datang. so bercutilah kami semua...

4.8.2014 kami datang balik dengan happynya, then budak budak yang agak malu masa hari pertama tu hari ni jadi aktif. mungkin sebab berkobar kobar nak kumpul bunga atau dalam erti kata lain ialah ganjaran. hehehe sebab.....Cikgu Mira dah banyak kali kata siapa bunga paling banyak nanti akan dapat hadiah lain dari yang lain. 


hadiah... duit raya... semua kami sediakan untuk kesemuanya. tapi yang dapat nombor 1, 2, and 3 je hadiah lain dari yang lain. tapi duit raya semua sama. maaflah.. cikgu cikgu ni pun masih mengharap duit raya dari orang lain.. hahaha walaupun hakikatnya tak dapat pun. dan akhir akhir sesi bergambar lah paling best.. semua happy sangat. then ada yang tanya bila nak datang lagi.. adoiii lemah tau cikgu dengar. in shaa Allah ada masa lagi kami datang lagi ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...