Tuesday, December 30, 2014

Pengalaman Menjadi Sukarelawan

salam semua. alhamdulillah.. perjalanan event hari ni berjalan dengan lancar. pagi pagi ambik kereta pahtu p asrama ambik bujang bujangan aku. hahahaa agak segan juga mula mula tapi disebabkan dah contact malam tu dengan semua dalam group whatsapp, so tak berapa senyap sangat. apa apa pun dorang semua alhamdulillah senang nak bincang. senang nak kerjasama semua. kami gerak dua kereta hari ni.. hehehee

 Limin pak supir. hahahaha dan Mirul co pilot.

kami lah tiga gigirl yang join event ni heheh

pagi tu kami gerak ke Giant Batu Caves then start lah proses membeli barang. memang mewah sangatlah... bayangkan kami diperuntukkan satu mall tu 5k. disebabkan barang barang murah, tak sampai pun 5k nya. alhamdulillah... terima kasih kepada makcik pakcik yang sanggup tunggu kami dan menyumbangkan kepada mangsa banjir melalui program ni. happy sangat bila lalui sendiri..


lepas tu kami ke Tesco Ampang. dekat sini kami shopping jugak.. habis je shopping.. sempat juga pekena ais krim sebab Ari belanja. thankyou Ari. hehehee lega sikit. pahtu dorang nampak Tako. aku pun pergh..nak sangat ar.. Ari and Mirul blur je... hahaha teringin katanya. so aku sumbanglah sikit. bertiga kami makan.. hahahahhaa yang lain semua dah dekat depan. ngek je dorang ni tau.. ajar aku bukan bukan.. hahahah kali ni laaagi ramai yang sumbang... semua kaum bantu mangsa. alhamdulillah...


pahtu kami ke Mydin Subang Jaya. ni kami banyak masa free. so aku, Ari, Mirul, Ool, and Hazrul merayap satu Mydin. Limin tidur dekat food court. sempat lagiii... hahahahahaa penat wehhhh ikut 4 bujang aku ni... semua tempat nak tengok. hahahaha aku ikut jela... pahtu abg bal panggil makan kfc.. hehehe.. makan lah kami.. patutlah suruh makan.. lepas makan kami p shopping balikkkk... hehehe pahtu proses kemas barang dalam lori. alhamdulillah...penuh mampat satu lori hasil titik peluh kami semua. lepastu 2 orang wakil kami 9 orang yang ikut ke Jerantut, Limin dan Zimal. alhamdulillah..... tahniah korang.

ok ni Limin yang tidur hahahahaha...

kiri tu abang driver lori.. hehehehe yang belakang sengeh macam apa tu Ari, dan dalam troli macam kanak kanak cerita tu Ool.

terima kasih gang The Volunteers. walaupun baru kenal korang.. tapi alhamdulillah..... kita semua terus jadi rapat. seharian spend sama sama. terima kasih hantar aku and dua lagi gigirl balik.. terima kasih bagi sokongan padu dalam event ni.. The Volunteers kami tubuhkan semperna event first kami ni. in shaa Allah moga kekal lah dapat stay together susah senang.. kami bertujuh. 5 lelaki dan 2 perempuan. gigirlnya aku dan kak Anne. boboynya pulak Limin, Ari, Ool, Mirul dan Hazrul. masing masing ada karekter tersendiri. hahahaha.. moga selamanya. aamiin.. gambar satu gang takdak lagi. nanti lah kami fotoshoot. hahaha..


Monday, December 22, 2014

ILIYA PINDAH huhuhuuuuu

salam semua. haa.. tadi melawat kekasih hati jantung paru paru yang kami dah kenal since 2003. darjah 1 yaw. hahaha kenal dekat sekolah agama. sebab sekolah pagi lain. aku sekolah cina. dia sekolah melayu. so bila petang memang jumpa and sebab sekelas so sekepala.. sampailah masuk tingkatan 1. satu kelas jugak. sampailah tingkatan 3. sebab tingkatan 4 aku pindah sabah. balik sini sambung form 6 ajak dia jugak. seminggu je sekolah balik sekali then aku dapat UPSI. Isnin tu aku bla.. selasa tu dia ngurus pindah sekolah ke asrama dekat Seremban. Rabu dia pindah sekolah. hebat kan budak ni. hahahahaa sengai betul.

tapi rumah dia still dekat dengan aku. balik cuti mesti jumpa. tak kejap tak lama.. mesti jumpa jugak. atau otp bla bla blaaaa semua cerita terutamanya ada problem hebat debabommmm... tak sah kalau tak habis semua kredit dalam phone ni. hahaha iliya ni aku kenal sampai ke family masing masing kenal. lagi lagi baba dia member pakcik aku pulak. satu tempat keje. so makin lah rapat seadanya. p rumah dia kira boleh lepak sekali dengan ummi and adik adik dia pun dah akrab dengan aku. padanlah aku tengok adik adik dia tu membesar. yang kecik tu dari baby sampailah now dah 6 tahun. lama kan.....

so esok dia nak pindah Seremban. dulu aku dapat tau dia dah nak pindah kira macam 2 3 tahun lagi. so tak kisah sangat. banyak masa lagi. but now... esok weh. k dah bergenang dah air mata ni. semalam pun p rumah dia. tapi dengan Syida je. hari ni p ramai jugak lah. dia macam terharu and pelik semua nak datang sebelum dia pindah. tu tak kisah lah.. so sembang sembang dengan dia. makan pe semua.. gelak gelak hahaha.. dan aku banyak tengok tv sebab masing masing dengan sembang masing masing. aku apa ada... hahaha senyap and tengok katun dengan adik adik dia ar apa lagi.

ni semalam dengan Syida

berjam jam jam jam dekat rumah dia.. sampailah Ibu datang nak suruh aku balik. hahahaha jangan gelak. ye memang aku dijaga rapi k. walaupun datang sendiri naik vrom vromm..Ibu tetap datang jengah aku suruh balik. yela memandangkan masa tu dah nak dekat pukul 6 petang. aku pun.....emmm ni part yang aku tak suka. peluk dengan dia... then erghhhhh.... sebaknyaa.... kenapa kau pindah Iliya.... habis lepas ni aku nak lepak dengan siapa lagi... apa ni.......... sapa nak jadi punching bag aku... hehehe apa apa pun... kau tau aku sayang kau sangat. ok lah tu semalam aku bawak sepotong kek feberet kau. and hari ni aku bawak memories board untuk kau simpan sampai bila bila. tunggu aku datang sana k. love you, sahabat.



Sunday, December 21, 2014

Review: Minyak Gamat Asli

Bismillahhirohmannirohim.. Mari mari minyak gamat original dari Langkawi ada dijual di sini. Bukan jenis biasa je ada, panas pun ada! Jangan risau alahan sebab ni sesuai untuk setiap golongan muda tua atau baby pun boleh.  


HANYA DISEDIAKAN
12 botol minyak original: RM 10 satu botol
12 botol minyak panas: RM 10 satu botol

5 pelanggan pertama akan diberi FREE GIFT.

Beli lebih 4 botol FREE POSTAGE
POSTAGE: RM 6 (SM) RM 10 (SS)

COD: Area Ulu Yam dan Batang Kali

Cara Membeli
FACEBOOK: Izzian Amira
WECHAT: izzianamira

Friday, December 19, 2014

Review: Cathy Doll MURAH

salam semua. k malam ni kita ada berita baik hot hot hot gempak sebab member wa nak buat Y.E.S. CATHY DOLL MURAH GILA weh.... bapak rugi kalau siapa yang tak mau beli ni. wa pun nak oder lah.. aummm lagi pun produk ni ramai yang tau kepopularannya dengan kebauan nya yang aumm wangi kauuuuu... haa... member wa ni taknak kata apa.. dia kata rugi sangat sebab bukan selalu dapat yang murah murah ni. 

boleh percaya ke tak... hahaha ni member wa bukan online alam maya ke apa ke.. ni member lama kenal dah. so jangan risau. memang boleh dipercayai. sebabkan ramai dah kenal produk ni.. takmau la bagitahu macam macam.. lagipun aku tak lah guna semua so janganlah tanya soalan dia bau pekasam ke.. bau petai ke.. bau bacang ke... hahah sebab aku tak kayo nak rasa semua kehangatan produk ni tapi buat masa ni aku tau semua memang wangi wehh.. serious talk... hahaha dijamin. so taknak kata banyak... aku bgtau harga produk yang tengah hot murah melambung ni.. dan macamna nak beli ye. aummm lebiu semua.

RM 30

RM 25

RM 30

RM 20

RM 25

RM 25

RM 34

RM 60

RM35 

To order/wholesale: 
Wechat: ifakumalasyari 

SEMUA HARGA DI ATAS TERMASUK POSTAGE 

Sunday, December 07, 2014

KENDURI AKU???

salam semua. hari ni nak story kenduri tadi. hahaha tajuk nak gempak je kan. padahal ni kenduri akikah, bacaan yassin dan tahlil, dan juga sambutan anibeseri ayah ibu yang ke 30. kami adik beradik ipar duai dan anak anak semua buat kejutan kecil kecilan namanya. senyap senyap beli hadiah and kek. hadiah tu idea akak.. so dia yang ngurus. lebihan aku pulak urus kek. and special nya kek dua tingkat. maklumlah orang dulu dulu mana rasa kek kek ni.. apa tah lagi kek dua tingkat. 

so memandangkan anak anak ibu ayah dah berduit sikit. kami belikan lah.. hehehee terharu tak terharu tak.. aummmm tu idea lil pwincess uolls k. hehehee yang nakal sikit ni.. emmm ekceli banyak nakalnya. hehehee takpelah.. kalau semua anak anak baik tak best jgak kan... mesti ada sorang yang otak mereng sikit baru advanture sikit jadi ibu ayah. silap silap ibu ayah baca ni.. aummmm habislah... hehehe hanya gurauan je. ayah ibu the best in my life..... serious k.


ok pagi pagi aku lah yang pertama kena bersiap sebab maklumlah anak buah ada empat dan bila aku siap.. aku yang akan jaga dorang untuk parents dorang bersiap pulak. k lumrah letewww.. so jangan tanya lah kena bila p kenduri mana aku memang agak serabai. sebab tu dah berjam jam siapnya.. hahahaha babysitter atau lebih mulia sikit bakal mama. aummm semangat sikit bila kata nak jadi mama ni.. ada anak sendiri. aduhhhhh.... lemahhhhh... tak kuat laaa.... excited tau... hahahaha.. 


kenduri mula dengan kedatangan makcik makcik kat taman perumahan ni. dorang marhaban semualah. aku tukang bawak gunting and bunga rampai untuk apa tu.. haaa cukur jambul. hahaha yang nak bercukur tu umur semua dah macam tak layak. ambik syarat je.. last last aku pulak kena campak bunga rampai tu.. aummm.. pahtu ramai tanya kenduri aku ke.. sebab ada pelamin bagai... hahahaha pengantin lelaki tah tak muncul muncul pun. cepatlah muncul.. hahahahaha kita tunggu jela..

then bacaan yassin dan tahlil oleh pakcik pakcik. lepas tu makangggg.. masa bacaan yassin tu aku vromm vrommm p ambik member dari Tanjung Malim datang naik ktm. how sweet.... memang terharu dorang sanggup datang.. then p ambik kek.. heheheheheee.. pahtu masuk ikut pintu belakang bagai.. memang macam macam betul idea aku ni.. hahaha lepas masuk ikut depan.. aku pun lari lah p bawak kek ke depan.......... ibu terkejut... ibu speechless k. masa tu first time tengok muka ibu yang gabra plus terkejut.. awww... masih terbayang lagi keadaan ibu masa tu.


ibu terus masuk bilik. tah la buat apa dalam bilik tu.. lap air mata mungkin. ayah pulak memang biasa jela.. buat buat relax. hahahaa masa tu ramai pulak... wahhh potong kek depan pelamin. masa tu bahagia di hati ni takdak siapa yang tau.. senyuman dorang... ALLAH.... alhamdulillah............... kenduri habis dalam pukul 5. then aku siap siap balik Tanjung Malim malam tu jugak...... sekian terima kasih...terima kasih jugak kepada semua tetamu. lebiu muahhhhhh



Monday, November 17, 2014

Semester 2 sudah...

salam semua. nak habaq ni... alhamdulillah.. dah masuk sem 2 menjadi anak suluh budiman ni. hehehe macam excited and seram pun ada. maklumlah nanti jumpa lecturer baru tah ok ke tah.. garang ke biasa je.. adoiiii.. berdebar pulak deh. apa apa pun memang semangat nak lagi yang terbaik tu memang lah sangat berkobar kobar. result pun macam emmm emmm biasa je...... tah la.. tak tau nak kata macamna.. my bad.... huhuhu takpelah redha jelah kan. k lah nak tidur. esok kelas lagi... hehehee selamat kembali semua rakan seperjuangan. aumm lebiu muah muah.

 ekceli nak flip skirt tu.. tapi tak jadi....... T,T

Sunday, November 09, 2014

Nukilan Hati: Hati

Hati,
cuma indah khabar dari rupa,
rupa selalunya permulaan penipuan,
penipuan cerita itu ini siapa pun takkan tahu,
tahu heboh sana sini kata bahagia,
bahagia betul ke tidak pun tak tahu ceritanya.

Hati,
lumrah kalau pedih,
pedih akibat rasa yang pelik,
pelik yang berdarah akibat dia,
dia yang kejam sumpah jahanam dunia akhirat.

Hati,
mereka berani kata,
kata yang penuh propa,
propa bulan bintang entah mana indah mana palsu,
palsu disebabkan hati yang dah lama mati dunia.

Hati,
bahagia sedih tak perlu uji atau kaji,
kaji itu ini hati sendiri yang mati,
mati hati dunia pun gelita gelap,
gelap hati apa pun tak boleh nak buat akhirnya.


Friday's sunnah

Saturday, October 18, 2014

Cerita Kak Irine

assalammualaikum korang.. hehehe hari ni saje tengok tengok youtube. tetiba jumpa video kak Irine, blogger si manis gigi arnab yang kawin muda hehehe.. so berminat nak share dekat blog untuk korang semua tengok jugak. heheheheheheheheheheheheheeeeeee... selamat menonton ye. jangan lupa kak Irine dah tak private blog dia tau tau.. BLOG KAK IRINE

PART 1


PART 2


NI FISKA MEDINA TURNS 1 

Friday, October 03, 2014

Cuti Semester 1

assalammualaikum semua.. nampaknya berabad jugak lah tak post blog. jengah tu ada, tapi nak dapat mood post blog tu memang dah lama tak datang. satu hai nya sebab tengah sambung study. first semester kan.. agak macam menakutkan. mendebarkan. maklumlah sebelum ni stay rumah.. balik sekolah je lepak rumah ada ibu ayah and adik. ni tak.. p balik p balik kampus sebab masa kuliah lain lain. so kadang kelas sampai pukul 12. dan ada yang sampai pukul 6.30 petang. malam sibuk dengan assignment. memang tak la ceritanya nak post post blog macam dulu.. kalau buka laptop pun mengadap assignment je la. hahahaa.. mood dengan kesayangan blog ni tak sampai sampai..

so hari ni berakhirnya pengajian semester 1. dan bermulalah cuti selama sebulan. kenapa sebulan.. sebab untuk pengatahuan anda semua.. UPSI punya diploma semuanya short course. sepatutnya diploma u biasa 3 tahun kan... kan... tapi UPSI hanya 2 bulan. so jangan tanya bila cuti 3 bulan kami ye. memang takdak. bagus jugak sebab tak la lama sangat. in shaa Allah habis dip terus sambung degree in shaa Allah.....moga moga segalanya dipermudahkan.. nak cerita cuti nak buat apa ye.. hahaha entah tahu lah.. nampaknya akan jadi driver ibu.. jadi babysitter anak anak buah.. dan tukang segala tukang dekat rumah. ok tu sahaja lah buat masa ni.. kalau ada cerita best lagi aku post lagi ye.. salam cuti semester kepada semua yang cuti jugak.

Tuesday, August 05, 2014

'Selamat Pagi, Cikgu Mira'

assalammualaikum.. hari ni nak story pengalaman pertama dipanggil Cikgu. ini lah saat saat yang dah lama dinanti nantikan dan diimpi impikan dari kecik. maklumlah darah pendidik tu menggelegak suka sangat tengok Cikgu Cikgu mengajar. kami satu group diberi tugasan untuk buat satu jadual yang dipanggil Carta Ganjaran. lebih kepada kalau budak tu berperangai positif akan diberi ganjaran contohnya pelekat katun katun dekat carta tu. 

hari first, 21.7.2014 pegi dengan first time jugak drive kereta sendiri. manual pulak tu. memang hahahahahahaa macam mayat hidup je groupmate lain. diammmm terkaku..memang lemah ar bawak manual ni. syukurlah lulus masa jpj. tapi kali ni bawak macam hape je.. hahahaa sampai Kak Anne kata 'hang ni mira..pandai bawak ke tak.. akak nak balik raya ni..' hahahaa masa tu tergelak tak tahan weh...

termati enjin tu jangan tanya lah berapa kali. tak terkira. hahaha sampai kena hon tau tak. bapak malu.. hahaha pahtu termati dekat pintu timur UPSI. pahtu bas pulak baru sampai.. memang ramai ar time tu. adoiiiii malu ni sampai Jannah tunduk bawah dashboard ar citernya. hahahaa memang serious malu gila masa tu.. nak cerita lawak ke tak tu sampai sekarang tengah menaip pun tergelak lagi. hahahahahaa


banyak tadika jugak kami p.. ada yang ada cikgu pratikum la.. so kami p sampai ke Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang. 8km dari Tanjung Malim. kalau cerita memang kami jela paling jauh. hahahahaa Alhamdulillah kami dilayan baik oleh pihak tadika. terima kasih banyak banyak. maklumlah first time weh.. muka semua blur blur gabra.. hahaha then kami ambik 10orang pelajar je. semuanya 5 tahun. dan start lah sesi perkenalan. malu malu je dorang. yang lelaki jangan cakap.. tunduk malu je.. adoiiii comey la korang ni..


then habislah satu hari bersama dorang. kami kena datang kali kedua memandangkan nak raya dorang ada aktiviti lain. so kami decided datang lepas cuti raya. alahaiiii lama gila bila tunggu. sebab dorang best sangat. lama lama boleh bagi kerjasama. macamni hari hari rasa nak datang. so bercutilah kami semua...

4.8.2014 kami datang balik dengan happynya, then budak budak yang agak malu masa hari pertama tu hari ni jadi aktif. mungkin sebab berkobar kobar nak kumpul bunga atau dalam erti kata lain ialah ganjaran. hehehe sebab.....Cikgu Mira dah banyak kali kata siapa bunga paling banyak nanti akan dapat hadiah lain dari yang lain. 


hadiah... duit raya... semua kami sediakan untuk kesemuanya. tapi yang dapat nombor 1, 2, and 3 je hadiah lain dari yang lain. tapi duit raya semua sama. maaflah.. cikgu cikgu ni pun masih mengharap duit raya dari orang lain.. hahaha walaupun hakikatnya tak dapat pun. dan akhir akhir sesi bergambar lah paling best.. semua happy sangat. then ada yang tanya bila nak datang lagi.. adoiii lemah tau cikgu dengar. in shaa Allah ada masa lagi kami datang lagi ye..

Thursday, July 31, 2014

Gambar Raya Family

Assalammualaikum.. so macam post sebelum ni aku kata hari ni akan berkumpul satu family. completed! Ibu masak lontong lagi sekali.. dah macam raya pertama juga la.. bbq kambing.. ikan patin bakar.. perghhh... then aku belikan adik and Kak ipar kek. befday dorang sama bulan 7. huntunglahhhhh ada kakak and adik ipar yang suka buat surprise surprise macam aku ni... hehehehee.. k taknak cakap banyak la.. tengok gambar je la eh. hehehe.. penat menguruskan 4 anak buah tu pun tak habih lagi ni. hehehee..







Monday, July 28, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!

Assalammualaikum semua.. saya Cahaya Kekuatan Puteri (maksud nama sebenar) ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN. jika ada tersilap kata.. terkasar bahasa.. terlebih post.. termaximum merepek, harap dimaafkan. so raya kali ni aku tak balik kampung. memandangkan Ayah Ibu and adik seminggu je dekat sini... dan ni raya pertama kami satu keluarga tanpa Tok (nenek tercinta) yang baru meninggal dunia pada bulan 4 ritu... (Al-Fatihah) emm.... kami tak balik Merbok. so beraya di Ulu Yam je.

raya pertama kurang meriah sikit ar.. ambik gambar pun biasa biasa je. sebab abang and abang ijun takdak. akak pun sekejap je.. then dia beraya di rumah mentua pulak. tinggal lah kami 5 beranak.. Ibu Ayah and kami 3 beradik yang belum kahwin. bapak bosan. aku pun ajak la Ibu p raya dekat rumah Ajun. hahahaa.. mentang dah boleh bawak kereta. so aku la driver nya. dapat makan laksa Johor Makcik Yita. nyum nyum! then sembang sembang windu dekat bespren dari kecik aku sorang ni.. heheheee then balik and tidur. esok p Melaka. Rabu semua balik rumah Ulu Yam. and Khamis and bergambar satu family! weheee...

tak pernah yang takde gambar gila gila dari kami kalau guna timing shot ni. k sekian terima kasih.

Wednesday, July 16, 2014

JPJ Test

salam semua. ok hari ni nak cerita pasal JPJ Test kereta motor tadi. bulan puasa ni? ye saya. masa bulan puasa ni aku ambik JPJ Test kedua-duanya. permulaan nya semangat jugak la. nasib kebetulan ada Haziq Munawar. sampai je PS Samy, menunggu punya lama.. sembang sembang sebab dah lama tak jumpa kan. last jumpa raya tahun lepas. then nampak Afiq Amsyar. eh ambik lesen jugak budak ni? hahahaha last last Afiq tumpangkan kami p PS Samy tempat yang JPJ Test tu. tadi tu dekat cawangan. bas lambat sangat.

sampai je sana. bapak ramai orang. segan eh. jumpa Kakak Diyana yang kenal masa ceramah ritu. then jumpa ramai abang abang senior. tak lupa juga junior junior member member adik aku. semua nak ambik lesen, termasuklah aku. hahahaa then sesi pagi aku motor. then petang kereta. haish.. dengan panas terik. k diam. tak terkata keletihan yang akan dihadapinya itu pun.. hahahahaa then redha jela. yela.. sampai bila taknak ada lesen. sampai bila nak bawak kereta secara haram. nampak polis je gabra. hahahaa tak best tak best! tak aman hati ni..

then pagi ialah motor. k macamana eh? berdebar weh... nak cakap.. emmmmm.. aku gagal bahagian 2. apa? titi? YA BETUL! TEPAT SEKALI! fobia jatuh tayar dekat titi punya pasai.. aku p tahan kaki. terus la abang JPJ tu kata.. "bahagian 3 bahagian 3" k fine. redho je muka. hahahaha then bahagian 3 aku ok. nampaknya kena ulangan lagi la weh.... huhuhu call Ibu nangis nangis. Ibu kata takpe... daripada patah tangan patah kaki. takpe la tu. Ibu pun dah redho je. hahaha Ibu macam dah agak la pulak. kuat betul chemistry kita kan Ibu. padahal Sabah Selangor kot.

sesi petang pulak kereta. masa latihan serious yakin gila. tetiba masa test. hancus! bukit dua kali. tiga penjuru aku terlebih. perghhh... ujian ujian. Alhamdulillah lulus bahagian 2. then bahagian 3 pulak kejap je. tak sampai 5 minit. abang jpj tu terus suruh patah balik. Alhamdulillah.. berkat ambik bulan puasa kot. hehehehee.. terus call ibu kata lulus. dapatlah pelekat kereta. motor kena ulangan lepas raya. k sekian terima kasih. mood sedih: ON

Wednesday, June 25, 2014

UPSI Aku Datang!

salam semua. Sabtu petang tengah syok syok tidur dengan Ali tibe tibe..... dapat mesej dari 15888 kata dapat tawaran sambung Diploma. memulanya tak baca pun dari mana sms tu. so niat nak mendelete sms tu sangat tebal dan maklumlah tengah mamai bangun tidur. lepas berapa minit dok tengok sms tuuuu.. baru perasan ada perkataan UPSI. mata terus celik! hahahahaa terkejut then terus menjerit panggil akak. bagitahu akak pe semua then akak suruh tanya Ayah Ibu dulu. aku terus terdiam sebab sebelum ni memang Ayah Ibu suruh stay form 6. soooooo... menggigil satu badan nak call Ibu. tibe tibe Ibu call. terus angkat and Ibu nak bagitahu yang dah sampai KK. aku pun kata la... "Ibu, Miya dapat UPSI....." sambilllll suara makin slow sebab takut. 

Ibu terus menjerit and kata "Pegi! Pegi! jangan tak pegi!" hahahaha k lega terus. so dengar la suara Ayah kata Tahniah pe semua. then lepas tutup call terus terdiam. semua kena urus sendiri la maknanya ni. alahaiiii..... then bermula lah Ahad tu satu hari urus borang and beli barang pe semua....tanpa Ibu...... huhuhuhuuuu... siap semua. siap bawak Ali sekali taw.. hehehee ya Allah rindu budak kecik sorang tu. takpe takpe dekat je.. boleh balik. then Isnin tu p sekolah sat and jumpa member member and cikgu cikgu...semuanya terkejut. sebab aku tetiba je kan. emmm maaflah weh..... huhu k taknak sedih dah. malas nak cte banyak sebab baru je seminggu kan... heheheheee kita post gambar je lah k... hehehe bye salam.

 kalian ialah kenangan abadi aku yang takkan pernah boleh digantikan.. goodluck STPM 2014/2015.

 ni dengan Guru Pengajian Am dan juga Guru Tingkatan kami. k sedih sangat sebab tak dapat meneruskan dengan diajar oleh Cikgu.. mohon doa dari mu. :')

ni dengan Iliya ku sayang. aku bla dekat je UPSI je pun. tapi hari ni dia terus bla Negeri Sembilan masuk form 6 sana. k fine...... T,T

Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak 2014/2015

ni hari Isnin. p melawat fakulti sekali. hehehehee


ni bersama Coursemate also Housemate and also Roomate. ayat first dia dekat aku ialah "eh Izzian Amira kan?" hahahaha k baru nak jadi budak baik taw... hahahahaa kami banyak gile persamaan. thanks lah Jannah! sayang kau!

 ni teman serumah and sama course. hari first! excited kan... :p

ni pulak hari ni. kelas ada satu je... tapi 3jam! kahkahkahkah! :p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...