Saturday, July 01, 2017

Anakanda SnA: Tindik Subang Baby

alhamdulillah.. lega hati mama tengok kamu dah bertindik. hahahahaa mudah mudahan lepas ni takada yang tanya lagi, "boy ke girl?" dah pakai baju pink pun masih tanya.. pakai baju hello kitty pun orang tanya.. ni kalau bertindik orang tanya jugak, mama give up la gini hahahahaa.. satu cara lagi tunggu rambut kamu panjang jela mama ikat toncet ok. hehehee alaaaa lek je aufa.. mama dulu pun masa baby, papa tengok gambar kata macam boy jugak... huhuhuuu memang muka boy la kalau dah ramai kata muka aufa ikut muka papa... makin besar makin ramai pulak kata gitu... takpe... nasib mata masih mata mama hehehehehee... 

berbalik pasal tindik, memang mama tawakal je selepas tanya doktor klinik ok ke tindik bawah 6 bulan, doktor kata takde masalah. orang dulu pun baby girl tindik lepas habis pantang oleh bidan kampung kan. so in shaa Allah mudah mudahan takde apa ok... aufa baru masuk 3 bulan.. takpe in shaa Allah.. baby mama kuat kan.. tindik awal bagi aku sebab senang jaga kot. pastikan tempat tindik tu sentiasa kering.. lepas mandi tu tekapkan dengan towel kejap.. then masa dia tidur, buh minyak mastika hujau tu sikit.. selalu kan pusing pusingkan subang tu supaya tak la terlekat ke apa kan.. sebab kalau dah besar takut rimas ke apa kan.. ramai tanya aufa menangis ke tak. menangis terkejut je. lepas tu ok balik sengeh sengeh hehehee.. buat ibu ibu yang nak tindik jugak, pastikan cari kedai emas yang tindik dua telinga sekali gus. kalau tembak sebelah sebelah, alamat dia takmau la lagi sebelah tu.. hehehe then papa beli subang aufa.... idok tahu la bilanya boleh pakai.. hahaha ok la.. sambung layan aufa.. tataaaaaa



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...