Tuesday, November 06, 2012

Kahwin Awal itu Pengalaman Best!

salam semua. buat apa tu? eh lupa nak wish. SELAMAT BERCUTI kepada semua pelajar sekolah yang dah start cuti. yang belum start tu, redha jela ye.. hehehee.. first sekali nak bagitahu, beberapa hari ni memang selalu buka blog, tapi just edit edit serba sedikit. takde la gempak mana. just simple je kan? sukati I la.. hahaha.. sorry la tak post. bukan takada idea. tapi kepala hotak ni serabut sikit beberapa hari ni. banyak masalah la jugak. hahahahaa.. tapi beberapa hari ni jugak la aku asyik baca blog blogger blogger yang kahwin awal. macamana rasa? eh mestilah I jealous. I pun nak jugak! lols itu pun nak tanya ka? ahaks! yang aku dapat temui dua blogger ni. Kak Irine and Kak Dena. *nak singgah blog mereka boleh tekan dekat nama tu* korang boleh baca sendiri la kalau nak tahu kenapakah mereka berkahwin awal? sila la singgah. takkan kecewa sebab post dorang semua best. 

Kak Irine

Kak Dena

sweet kan? dua dua kahwin umur 20tahun. and dua dua suami dorang umur 26tahun. *kalau tak silap* memang sweet sangat sangat. tapi cerita dorang berbeza. yang Kak Irine ni dia kenal Husband dia dekat laman sosial and Husband dia terus ajak serious. berani right? and Kak Dena pulak pilihan family.. and I was like.. "WOW!!! masih wujud lovestory yang macam ni.." tapi parents mana yang nak anak anak dia menderita kan? semua pilihan parents, dorang akan pilih yang terbaik. so siapa di tempat aku, aku yakin dan aku pasti, lepas korang baca cerita dorang, korang akan simpan niat nak kahwin awal. sebab kemanisan dalam percintaan sebenarnya bermula dengan rumah tangga. 

cuba bayangkan, korang nak date ke nak berguling guling tengah padang pun takada orang nak marah and fikir tak senonoh, tapi takyah la sampai guling guling, kang nampak macam orang gila pulak. tapi korang tak rasa macam sweet ke? berpegang tangan.. suap suap masa makan.. tengok wayang boleh peluk tangan si suami.. boleh cubit cubit.. wahhhh semua tu diyakini HALAL ok. takada halangan langsung. pasangan muda la katakan. tapi lain pulak cerita si remaja yang kahwin awal. mengikut sumber bernama, family dorang memang jenis yang kahwin awal. so tak terkejut sangat la kan.. tapi pada zaman macamni?.. hmmm... *fikir sejenak* tiada yang mustahil. Jika Allah kata jadi, maka jadilah.. eh eh coppp!!! siapa yang kahwin awal nanti, jangan lupa jemput ye.. :D

Syafiq (16) dan Yana (14)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...